Textiel inzamelingsactie

Volgende week start weer een textiel inzamelingsactie op onze school. Tijdens de actieweek van 14 tot 21 november staat er een extra textielcontainer bij de ingang van de school. Voor het aantal kilo's textiel dat wij als school inzamelen ontvangen wij een geldbedrag dat we kunnen besteden aan bijv. extra middelen, uitstapjes of onze lustrumviering. Voor de twee scholen die het meeste verzamelen wordt het bedrag door de gemeente zelfs verdubbeld!

Wat is textiel?

Ook textiel is een aparte afvalsoort en hoort daarom te worden gesorteerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kleding, riemen, schoenen, gordijnen en beddengoed.

Wat gebeurt ermee?

Bruikbare kleding en schoeisel wordt verkocht als tweedehandskleding in arme landen. Een deel van het textiel dat niet meer bruikbaar wordt gerecycled tot grondstof voor textielmaterialen, bijvoorbeeld garens voor het maken van nieuwe kleding, maar ook voor vloerbedekking, dekens en vilt voor geluidsisolatie. Van kapotte kleding worden ook poetsdoeken en isolatiemateriaal gemaakt. Wat overblijft, wordt verbrand, dit is landelijk zo’n 8%.

Wat mag niet in de textielcontainer?

Vloerbedekking (mag bij grof huisvuil), zwaar vervuilde kleding (olie-, verfvlekken of nat) mag bij restafval.

​Helpt u mee om zoveel mogelijk in te zamelen voor onze school?
​Poster