https://devijfhoeven.nl/wp-content/themes/gymappstest Naschoolse activiteiten mei – zomer | De Vijf Hoeven

Naschoolse activiteiten mei – zomer

Naschoolse activiteiten periode mei tot zomer

 
Creatief tekenen en schilderen
Wie heeft er zin om na school een uurtje te gaan tekenen en schilderen?
Dan krijg je de kans om lekker te experimenteren met allerlei materialen!
Wat dacht je van tekenen met houtskool op grote vellen?
Of ecoline laten vloeien, welke kleuren kun jij allemaal op je vel toveren?
Dromen over wat kan als je met verf je eigen figuren, bloemen of dieren schildert…
Of lekker dik schilderen en materialen verwerken op een canvas doekje…
Elke les is een uitdaging waarin je beter leert kijken, leert omgaan met diverse materialen en je fantasie leert gebruiken. En het is nog gezellig ook!
Doe je mee?
 
Wanneer?           Maandag 16-5, 23-5, 30-5, 13-6, 20-6, 27-6 (6-6 niet!) 
Voor wie?            Groep 3 t/m 6 (max. 12 kinderen)
Waar?                  Aula de Vijf Hoeven
Tijd?                    15.00u tot 16.00u
 
Experimenteren met de gekke professoren van Mad Science!
Binnenkort komt Mad Science een wetenschap & techniek cursus verzorgen op De Vijf Hoeven, waar de kinderen van groep 3 t/m 8 zich voor kunnen inschrijven.
De kinderen gaan tijdens de cursus aan de slag met talloze experimenten, activiteiten en demonstraties. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren een onderzoekende leerhouding.  
Wat is er nodig om een echte wereldreiziger te worden, ben getuige van een raketlancering. Gebruik teamwork om een ruimte missie uit te voeren en ontdek dat alledaagse materialen zijn ontwikkeld voor de ruimte.
Werk met pipetten, erlenmeyers en nog meer, ontdek van alles over laboratoriumtechnieken. Maak kennis met atomen en chemische reacties. Waarom we onze tanden poetsen? We duiken in de wereld van zuren en basen. Zet je veiligheidsbril maar op want we gaan aan de slag met PH-waarden en indicatoren.
Kinderen krijgen op deze manier een positieve kijk op wetenschap & techniek en beseffen beter hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. 
Observeren, analyseren en conclusies trekken zijn immers belangrijke vaardigheden, voor nu en later. Na iedere les krijgen de kinderen materialen en informatie mee naar huis om thuis verder te leren en experimenteren. 
 
Wanneer?           Dinsdag 17-5, 24-5, 31-5, 7-6, 14-6, 24-6 
Voor wie?            Groep 3 t/m 8 (max. 24 kinderen)
Waar?                  Aula
Tijd?                    15.15u tot 16.15u

Freerunning en parkour
In 4 lessen tijd op een leuke manier kennis maken met alles wat freerunning en parkour te bieden heeft? Geef je dan snel op voor deze naschoolse activiteit. Onder leiding van een ervaren docent van de vereniging Freerunnersz komt alles in deze vier weken aan bod. Er worden verschillende en op niveau ingerichte freerun situaties met obstakels aangeboden waarbij plezier en veiligheid altijd op één staan. Meer info kun je nog vinden op www.freerunnersz.nl 

Wanneer?           Maandag 16-5, 23-5, 30-5, 13-6 (6-6 niet!)

Voor wie?            Groep 3 t/m 8 (max. 25 kinderen)

Waar?                  Aula

Tijd?                    15.00u tot 16.00u

Inschrijven kan t/m woensdag 4 mei 12.00u via de app óf door een mail te sturen naar joris.swaanen@tilburg.nl Vermeld hierin goed wie je inschrijft en voor welke activiteit(en). 

Let op: Vol = Vol!

Aanmelden naschoolse activiteiten

Via dit formulier kunt u uw kind opgeven voor de naschoolse activiteiten voor de aankomende periode. Geef in het 'opmerkingen'-vak aan voor welke activiteiten u uw kind wilt opgeven en om welk kind het gaat.