De Vijf Hoeven Sportiefste Basisschool van Nederland!

  • 0 reacties
De Vijf Hoeven uit Tilburg mag zich vanaf vandaag de “Sportiefste basisschool van Nederland” noemen. Acht basisscholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De jury wees de Vijf Hoeven uiteindelijk als winnaar aan. Zij ontving een waardecheque van €2000,- en mag meedoen aan het Zapp Sport tv-programma ‘The Battle’. De andere zeven genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1000,-. De cheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha.
Deze verkiezing werd wederom georganiseerd door de KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) en de gemeente Nijmegen.
Juryrapport
Uit het juryrapport blijkt dat de school De Vijf Hoeven sport, bewegen en gezonde leefstijl in haar DNA heeft verweven. Zij draagt dit niet alleen uit in de dagelijkse beweegmomenten voor iedere leerling, maar ook met een duidelijke schoolbrede visie op sport, bewegen en gezonde leefstijl. Daarin is bewegingsonderwijs als leervak geïntegreerd maar is bewegen voor, binnen en rondom de school niet meer weg te denken.
De jury is onder  de indruk van de vele initiatieven die zijn ontplooid om bewegen nog breder te integreren in en om de school.
De directeur van de Vijf Hoeven is vol trots en vindt deze prijs een goede stimulans om kinderen plezier te laten hebben, krijgen en behouden in bewegen in de school èn in de omgeving.
Prijs beste podiumpresentatie
De prijs voor beste podiumpresentatie is gewonnen door Brede School de Hatert uit Nijmegen. Zij ontving een waardecheque van €1000,- beschikbaar gesteld door gymspullen.nu. Zij lieten in hun presentatie de kracht van onderlinge samenwerking uitstekend zien. De leerlingen brachten deze boodschap met veel enthousiasme.

Share Social

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 1 =