Meneer Tjeerd van den Elsen

Ik ben meneer Tjeerd van den Elsen en wil elk kind begrijpen in hoe het zich voelt, wat het doet, denkt en wil leren. Met mijn passie voor taal en radio in combinatie met een portie humor probeer ik kinderen te laten schitteren in waar ze goed in zijn. Zonder plezier is er immers geen léérkracht en ontwikkeling.

Léérkracht

Juist om die reden pleit ik voor betekenisvol onderwijs dat begint in de échte wereld. Een kind krijgt bij mij de ruimte om dát te doen waar het goed in is. Doen = leren en van fouten maken word je beter. Door kinderen met pedagogisch tact daarin te coachen en ze te helpen kritisch naar zichzelf te kijken, leer je hen het beste in zichzelf naar boven te halen.

Wist je dat meneer Tjeerd professioneel radiomaker en radio-dj is geweest bij het landelijke radiostation Efteling Kids Radio?

Een aantal jaren geleden raakte ik in het onderwijs verveeld en dat dreef me naar mijn grootste passie; radio maken. Na een kort uitstapje naar Omroep Brabant en 3 jaar Efteling Kids Radio keerde ik terug in het onderwijs met als doel het helemaal anders te gaan doen. Het mooie van deze levensles is, dat dit bij een kind net zo werkt.

Als iets niet leuk is, ga jij (je) vervelen en zoek je naar een manier dat het voor jezelf leuk wordt.

Onderwijs en radio

Zonder uitdaging geen plezier. Elk kind wil leren en met dat gegeven houd ik mezelf scherp. Ik deel mijn levensles op een manier waarbij onderwijs en radio elkaar ontmoeten en het kind met de wereld verbindt.

Ik geloof namelijk in een prachtig radioverhaal waarin het kind op weg naar volwassenheid leert samenwerken, zelf te bedenken en te ontdekken. De twinkeling van succes en geluk in de ogen is voor mij vervolgens het mooiste cadeau.

Wil je meer lezen over mijn dagelijks werk als groepsleerkracht? Kijk dan eens op http://tjeerd.info.