Juf Tineke Meens

Ik ben juf Tineke Meens, combinatiefunctionaris vanuit de Gemeente Tilburg. Ik zorg naast de gymlessen op school ook voor de contacten met de sportieve en gezonde organisaties in de wijk zoals GGD, diëtisten, fysiotherapie, verenigingen, sportscholen, buurtsportcoaches, andere scholen, wijkpartners, etc.

Gezonde leefstijl en beweging

Sport, bewegen en een gezonde leefstijl is mijn passie en hier ik ga dan ook voor op school. Sinds 2010 werk ik continue aan het verbeteren van de kwaliteit en de kwantiteit als het gaat om bewegen en de gezonde leefstijl bij kinderen.

Wist je dat Juf Tineke in 2013 én 2014 is uitgeroepen tot
Beste combinatiefunctionaris/buurtsportcoach van Nederland?

Ik werk met plezier op De Vijf Hoeven en dat we samen “Elke dag bewegen voor elk kind” nastreven. Niet voor niets zijn we tweemaal op de tweede plaats geëindigd in de verkiezing om de sportiefste basisschool van Nederland.

Inspireren

Buiten school inspireer ik anderen graag door het hele land. Naast de bekende kanalen op sociale media en bij buitenschoolse activiteiten voor de brede school doe ik dat ook als docent bewegingsonderwijs op de Fontys Pabo in Venlo, Eindhoven en Tilburg. Daarnaast werk ik ook voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.