Project ‘Staatsinrichting’ en verkiezingen groot succes!

  • 0 reacties

Het project ‘Staatsinrichting’ waarin de groepen 6 t/m 8 deelnamen aan De Vijf Hoeven verkiezingen 2017 was een groot succes. De opkomst was hoog, net als de betrokkenheid bij alle kinderen.

Nieuwe partijen

De groepen 7 en 8 richtten nieuwe partijen op en maakten in groepjes hun eigen partijprogramma. Ook werden budgetten verdeeld en campagne gevoerd. De partijprogramma’s werden vandaag gepresenteerd op de dag van de verkiezingen.

Stemmen

In groep 6 t/m 8 maakten de kinderen de afgelopen periode kennis met de Nederlandse staat en het democratisch stelsel. Vandaag mochten zij op school voor het eerst stemmen. De verkiezingen waren door de leerkrachten tot in de puntjes georganiseerd.

Verkiezingen

Op de verkiezingsdag ervoeren de kinderen hoe het was om met een stempas naar de stembus te gaan, nadat zij zich verdiept hadden in de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen. Uiteindelijk wonnen 2 partijen uit groep 7. Basisschool De Vijf Hoeven kijkt tevreden terug op een succesvol project waarin je rol als burger centraal staat tijdens de verkiezingsperiode.

Bekijk hier een aantal foto’s van het project:

Meer foto’s zijn terug te vinden op de facebookpagina.

Share Social

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + 17 =