Meneer Tjeerd Leraar van het Jaar

  • 0 reacties
Leraar van het Jaar Tjeerd van den Elsen

Onze eigen meneer Tjeerd heeft de finale gewonnen van de Leraar van het Jaar verkiezing en mag zich nu eindelijk Leraar van het Jaar 2017 noemen. Ook zijn er nog drie andere Leraren van het Jaar; Christa Rietberg (so), Didy Pijpker (vo) en Conrad Berghoef (mbo).

De winnaars zijn stuk voor stuk uitblinkers in hun vak en gaan komend jaar op pad als ambassadeur van het onderwijs. Ze zijn een jaar lang hét gezicht van de beroepsgroep binnen hun sector. Onder luid applaus van hun leerlingen en collega’s bestormden de winnaars de piste om hun trofee te ontvangen uit handen van minister Bussemaker.

Het juryrapport

Tjeerd is een echte pionier die snapt hoe je leren leuk maakt. Een goed voorbeeld van een leraar die zijn eigen unieke talent en passie inzet voor betekenisvol onderwijs. Hij kan een inspirerende context creëren, met taal als vertrekpunt. Zijn motto is: goed onderwijs begint bij jezelf. Deze leraar is een fantastische ambassadeur voor het onderwijs. Hij presenteert zich goed en is een echte inspirator. Eigenlijk voelt Tjeerd zich ieder jaar al ‘leraar van het jaar’, maar vanaf nu mag hij zich echt dé Leraar van het Jaar 2017 noemen.

Ambassadeur Primair Onderwijs

Meneer Tjeerd krijgt een podium om zijn inspiratie, innovatie en enthousiasme uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland. Daarmee draagt de verkiezing bij aan een positief imago van het beroep, zorgt ervoor dat de kwaliteit van de beroepsgroep zichtbaar en bespreekbaar gemaakt wordt en dat het leraarschap op een positieve manier in beeld komt.

De verkiezing wordt sinds 1999 georganiseerd. De jury bestaat uit leraren uit de verschillende sectoren en uit vertegenwoordigers van de belangrijkste organisaties in het onderwijs. Daarbij richt de jury zich op leraren die in staat zijn hun omgeving te overtuigen van hun kwaliteiten, hierover in gesprek durven en kunnen gaan met collega’s en beleidsmakers en die weten te inspireren.

Share Social

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 1 =