De Vijf Hoeven opent Schoolplein14 op 17 juni

  • 0 reacties
Schoolplein14 Tilburg

Vrijdag 17 juni wordt Schoolplein14 op de grote speelplaats van De Vijf Hoeven officieel in gebruik genomen. Tussen 11 en 12 uur vindt de officiële opening plaats. Schoolplein14 wordt gerealiseerd door Schoolplein 14 voor 013 en is een initiatief van de stichting FEHT for Life.

Johan Cruijf

Schoolplein14 krijgt met het recente overlijden van Johan Cruijf een extra mooie betekenis. Zijn mentaliteit leeft voort met slechts een paar kleine aanpassingen. Het schoolplein wordt een stuk aantrekkelijker om samen te spelen en te sporten.

Op het schoolplein worden deze week lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan.

De sportieve basisschool

Basisschool De Vijf Hoeven is de sportiefste basisschool van Tilburg en benadrukt dat met de doelstelling van Schoolplein14. Met sport streeft De Vijf Hoeven naar een actieve leefstijl bij kinderen en te leren respect te hebben voor elkaar.

Schoolplein14 voor 013

Schoolplein14 voor 013 is een samenwerkingsverband tussen de Johan Cruyff Foundation en stichting Xpect Primair, de gemeente Tilburg, Fontys Economische Hogeschool Tilburg en ROC Sport & Bewegen Tilburg zorgen zij ervoor dat alle scholen van Xpect Primair een Schoolplein14 krijgen.

 

Share Social

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + 9 =